شمال کجا بریم؟
1

موزه میراث روستایی گیلان

موزه میراث روستایی گیلان
بازدید 1112

ایران از کشور های چهار فصل خاور میانه است که از موقعیت مکانی بسیار خوی برخوردار است به گونه ای که از بالا و پاین ایران به آب های پهناور منتهی می شود و همین مسئله باعث شده در مناطق گسترده ای از آب و هوای بکر و دلپذیر رخوردار باشد.

استان ها شمالی نیز به همین دلیل از آب و هوای خوب و در نتیجه این آب و هوا از طبیعت و پوشش گیاهی جذاب و خیره کننده داراست که در هر زمانی از سالاز بسیاری از مسافران و گردشگران پذیرایی و به خوبی در جلب رضایت آنان عمل کرده است به گونه ای که در چند سال اخیر جاذبه های استان های شمالی و طبیعت بکر این مناطق به مقصد هر ساله گردشگران و میهمانان استان های شمالی بدیل شده است.

استان گیلان نیز یکی از این استان های شمالی است که در دامنه وسیع دریای خزر گسترانده شده و به واسطه همین موقعیت مکانی از طبیعت بسیار خوبی برخوردار است و همین وجود جنگل ها و طبیعت سرسبز بی کران وجود مناطق سکونتگاهی جنگلی مانند روستاهای جنگلی و دهات را توجیه می کند.

استان گیلان به مرکزیت شهر رشت از حیث وجود روستاها و دهات جنگلی از تعداد بالایی برخوردار است به گونه ای که در دل جنگل های بکر این منطقه روستا های زیبا و جذابی نظر هر مسافری را به خود جذب می کند و جذابیت بالایی دارد.

وجود روستا و دهات جنگلی و فرهنگ و نحوه زندگی اهالی این روستاها و دهات به گونه ای است که مسافران و گردشگران بسیاری قصد آشنایی و دیدن کردن از این فرهنگ را دارند و هر ساله به این مناطق سفر می کند و به همین دلیل در شهر رشت استان گیلان موزه ای با همین هدف بوجود آمده و باعث ترویج و آشنا کردن افراد غیر بومی و مسافران با فرهنگ روستائیان و شیوه زندگی این ساکنین می شود.

در این مطلب با شمال بریم قصد بر معرفی موزه میراث روستایی گیلان، بررسی تاریخچه و معرفی بخش های مختلف این موزه را دارین تا شما در سفر به استان گیلان و شهر رشت علاوه بر رفتن به این موزه جذاب، در صرف زمان یافتن این موزه صرفه جویی، و آشنایی اوله ای از این موزه داشته باشید.

موزه میراث روستایی گیلان

هر آنچه که باید از موزه میراث روستایی گیلان بدانید

موزه میراث روستای گیلان از مناطق بسیار جذاب برای گردشگران و جنگل دوستان است که در دیدن کردن از این موزه بهترین روش را برای آشنایی با فرهنگ و شیوه زندگی، معماری، غذا های محلی، صنایع دستی، پوشاک و… انتخاب کرده اند.

معرفی موزه میراث روستایی گیلان

موزه میراث روستایی گیلان در دل جنگل های رشت واقع از مساحت تقریبی 260 هکتار بهره برداری شده است که یکی از اصلی ترین و بهترین جاذبه های گردشگری گیلان محسوب می شود و هر ساله مسافران و گردشگران بسیاری را به خود جذب و در امر جلب رضایت آنان به خوبی هر چه تمام تر عمل می کند.

این موزه به نوعی اکوموزه و دارای کلبه های جنگلی روستائیان، فضاهای روستایی دیگر مانند شالیزار و کاهدان، لانه مرغ و … است که تعداد کلبه ها و مجموعه های مسکونی به 38 می رسد و تمامی این ویژگی ها برگرفته شده از سبک زندگی روستائیان دست به دست هم داده اند تا خاطره ای فراموش نشدنی را برای هر گردشری با هر سلیقه بوجود آورند.

این موزه نسخه کوچکی از فرهنگ و سک زندگی و وسایل و ابزار های استفاده در زندگی روزمره روستائیان است که به واقعی ترین شکل ممکن زندگی این روستائیان را به تصویر می کشد. چرا که کلبه ها و مجموعه های مسکونی این موزه قدمتی طولانی قریب به 150 سال را دارند و تنها وسایل و ازار های استفاده شده در این مجموعه ها بازسازی و واچینی شده اند.

موزه یا به نوعی اکوموزه ایجاد شده در این منطقه علاوه بر نمایش سبک زندگی، سبک پوشش اهالی و نوع زندگی این ساکنین را در دل طبیعت و جنگل های انبوه را نیز به نمایش می گذارد.

علاوه بر اینها امکانات و خدمات دیگری در این موزه مانند بازارچه صنایع دستی، کارگاه‌های آموزش و تولید صنایع‌ دستی، نظیر گمج ‌سازی و سفالگری، مروار بافی، رشتی ‌دوزی و…، مراکز تحقیقات کشاورزی و دامپروری، پژوهشگاه معماری و مردم‌ شناسی، محوطه‌ بازی‌ها و نمایش‌ های بومی، پارک کودک، اردوگاه تفریحی، باغ ‌های پرورش گیاهان دارویی و درختان بومی و دو مجموعه‌ مهمانپذیر با الهام از معماری روستایی قراردارند که به ارئه بهترین خدمات و امکانت به مسافران وگردشگران می پردازند.

موزه میرراث روستایی گیلان

تاریخچه موزه میراث روستایی گیلان

این موزه یا اکوموزه توشط ایده ای از دکتر محمود طالقانی بنا شده است که پس از زمین لرزه سال 1369 در مرکزیت گیلان-زنجان  شروع شد. این موزه پس از مطالعات مقدماتی، توپوگرافی، کارشناسی های بنا ها در پارک جنگلی سراوان در جاده رشت قزوین قرار دارد و هر ساله بنا به معروفیت و زیبایی ها ی خود مسافران بسیاری را به خود جذب می کند.

 بخش های موزه میراث روستایی گیلان

موزه میراث روستایی گیلان به دلیل وسعت گسترده از بخش هایی تشکیل شده است که هر کدام از بخش ها جاذبه و جنبه ای زندگی و فرهنگ زندگی روستایی را به تصویر می کشند و ان موزه از 9 بخش تشکیل شده است که در ادامه به بررسی خلاصه هر کدام می پردازیم.

موزه میراث روستای گیلان

کوهستان شرق

در این بخش از موزه میراث روستایی گیلان مناطق کوهستانی و ییلاقات گیلان در شرق رودخانه سفیدرود وجود دارند که از ویژگی ها معماری این بخش می توان به دیوارها سنگچین، گالی و زگمه‌ ای و پوشش بام ازلت اشاره کرد که دامداری از معیشت های اصلی این بخش محسوب می شود.

کوهستان غرب

در این بخش از موزه میراث روستایی گیلان مناطق کوهستانی غرب گیلان وجود دارند که از ویژگی ها معماری این بخش می توان به دیوارها تخته‌ ای، گالی، زگمه‌ ای و سنگ‌ چین و پوشش بام ازلت اشاره کرد که دامداری از معیشت های اصلی این بخش محسوب می شود.

کوهپایه شرق

در این بخش از موزه میراث روستایی گیلان مناطق کوهپایه‌ای گیلان در حاشیه شرقی رودخانه سفیدرود وجود دارند که از ویژگی ها معماری این بخش می توان به دیوارها زگالی و زگمه‌ ای و پوشش بام عموما لت اشاره کرد.

کوهپایه غرب

این بخش تشکیل شده از مجموعه مسکونی و کلبه های جنگلی است که به خانه های خانه رحمانی، خانه طربی و خانه لطفی معروف هستند.

 

موزه میراث روستایی گیلان

جلگه شرق

در این بخش از موزه میراث روستایی گیلان مناطق جلگه‌ای شرق سپیدرود وجود دارند که از ویژگی ها معماری این بخش می توان به اسکلت و کرسی چوبی بنا و بام چهار کله گالی پوش اشاره کرد که دامداری از معیشت های اصلی این بخش محسوب شده و دیگر فضاهایی مانند باغ سبزیجات و صیفی ‌جات و بناهای جانبی مانند کندوج، طویله و تلمبار به ‌اضافه مسجد، قهوه خانه، کوره زغال‌ گیری سنتی، محل بازی‌ها و نمایش ‌های سنتی و بازارچه صنایع سنتی نیز وجود دارند.

جلگه غرب

در این بخش از موزه میراث روستایی گیلان مناطق جلگه‌ای غرب گیلان، از شهرستان شفت تا آستارا وجود دارند که از ویژگی ها معماری این بخش می توان دیواره‌های چینی (گاهی در تلفیق با سازه چوبی) و بام شیب‌دار کلوش (ساقه برنج) اشاره کرد که دامداری، چایکاری و تولید برنج از معیشت های اصلی این بخش محسوب شده و دیگر فضاهایی مانند بناهای جانبی مانند انبار برنج (کوتی)، طویله، لانه مرغ، چاه آب، سرویس بهداشتی و باغ سبزیجات و صیفی‌جات به‌اضافه قهوه‌خانه با مصالح و تکنیک‌های بومی نیز وجود دارند.

جلگه مرکز

در این بخش از موزه میراث روستایی گیلان بخش‌های جلگه‌ای مرکز استان وجود دارند که از ویژگی ها معماری این بخش می توان به اسکلت چوبی، دیوارها تلفیق چینه‌ای و زگالی یا کاملا زگالی و پوشش بام از کلوش (ساقه برنج) اشاره کرد که شالیکاری از معیشت های اصلی این بخش محسوب شده و دیگر فضاهایی مانند بناهای جانبی شامل کروج، تلمبار،  طویله و لانه مرغ به‌ اضافه مدرسه، قهوه‌خانه، کارگاه آهنگری و شالیزار نیز وجود دارند.

ساحل غرب و شرق

این بخش ها به ترتیب تشکیل شده از خانه های آصفی و موسوی است.

بیشتر بخوانید:

1- جاذبه های گردشگری گیلان در پاییز

2- جاذبه های گردشگری گیلان

3- معروف ترین رستوران های سنتی گیلان

4- رستوران های لاکچری گیلان

کلام آخر

موزه میراث روستایی از جمله جاذبه های گردشگری است که به خوبی و به بهترین شکل ممکن می تواند خاطرات بسیار خوبی را برای هر مسافری با هر سلیقه ای بوجود آورد و دیدن کردن از این اکوموزه خالی از لطف نیست و ما در این مطلب تمام سعی­مان را کردیم تا به معرفی و بررسی این جاذبه گردشگری جذاب بپردازیم تا شما در سفر به این مناطق راهنمای کامل از این مجموعه زیبا را به همراه داشته باشید.

سوالات رایج در مورد موزه میراث روستایی گیلان

موزه میراث روستایی گیلان کجاست؟

موزه میراث روستایی گیلان در پارک جنگلی سراوان در جاده رشت-قزوین قرار دارد.

در موزه میراث روستایی گیلان چه چیز هایی وجود دارند؟

این موزه شامل کلبه های روستایی، ابزار و مکان های مختلف روستایی، بازارچه ها و آموزشگاه های صنایع دستی و… است.

موزه میراث روستایی گیلان از چند بخش تشکیل شده است؟

این موزه از 9 بخش در مناطقی از این مجموعه تشکل شده است که هر مدام دارای خصوصیات و یژگی ها مخصوص به خود هستند.

{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “FAQPage”,
“mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “موزه میراث روستایی گیلان کجاست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “موزه میراث روستایی گیلان در پارک جنگلی سراوان در جاده رشت-قزوین قرار دارد.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “در موزه میراث روستایی گیلان چه چیز هایی وجود دارند؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “این موزه شامل کلبه های روستایی، ابزار و مکان های مختلف روستایی، بازارچه ها و آموزشگاه های صنایع دستی و… است.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “موزه میراث روستایی گیلان از چند بخش تشکیل شده است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “این موزه از 9 بخش در مناطقی از این مجموعه تشکل شده است که هر مدام دارای خصوصیات و یژگی ها مخصوص به خود هستند.”
}
}]
}

درباره “موزه میراث روستایی گیلان” بیشتر بخوانید:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. اصغر ملکی گفت:

    aaaaliii bood