شمال کجا بریم؟
0

جواهرده کجای شمال است

جواهرده کجای شمال است
بازدید 529

جواهرده محله ای ییلاقی است که در 27 کیلومتری رامسر و در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا واقع شده است. راه دسترسی به جواهرده از منتهی الیه غرب شهر رامسر با عبور از میان کوه های پر درخت و کنار رودخانه صفارود است. روستای جواهرده به دلیل داشتن هوای خنک و امکانات اقامتی در تابستان مورد استقبال گردشگران قرار می گیرد. روستای تاریخی جواهرده منطقه ای سرسبز با جنگل است و نیمی از سال پوشیده از برف است.

این منطقه با آب و هوای مطبوع و مناظر شگفت انگیزش شاهکار طبیعت و فیروزه ای رشته کوه های البرز است. علاوه بر زیبایی طبیعی و چشمه‌های فراوان، قدمتی طولانی دارد و گورستان‌های باستان‌شناسی آن شاهدی بر این مدعاست. در ادامه با شمال بریم به ویژگی های این روستا پرداخت خواهیم کرد. با ما همراه باشید

تاریخ شهر رامسر

دولت گیلان سختزار در اواسط قرن هشتم هجری قمری دارای حکومت منزوی توسط سید رکابزن در سال 750 هجری قمری بود، اما در دوره زندیه، سخت سار و تنکابن دوباره به مناطق گیلان ضمیمه شدند و کل گیلان دارای یک حکومت بود.

با روی کار آمدن سلسله قاجار، بار دیگر این دو منطقه از گیلان جدا و به مازندران الحاق شد، تا کنون هیچ تغییری در این مورد مشاهده نشده است. سخت سر در سال 1332 وسعت کمی داشت و یکی از بلوک های تنکابن بود، سرانجام هیئت وزیران در شهریور 1334 نام این منطقه را به رامسر تغییر داد.

شهر رامسر، عروس شمال

شهر رامسر، عروس شمال

رامسر به عنوان سرسبزترین نقطه ایران در استان مازندران در شمال کشور واقع شده است. این شهر در گذشته (سختسر) نام داشت و سال ها پیش به رامسر تغییر نام داد. این شهر که آخرین شهر غرب مازندران است، مرز بین دو استان مازندران و گیلان محسوب می شود و شاید به همین دلیل است که اکثر مردم رامسر به جای مازنی با گویش گیلکی صحبت می کنند.

شهرستان رامسر از شرق به تنکابن و از غرب به چابکسر، از جنوب به رشته کوه های البرز و از شمال به دریای خزر محدود می شود. وجود قله های مخروطی شکل پوشیده از گیاهان مختلف، باغ ها، مزارع مرکبات، چای و برنج، ساحل زیبای آن، مناطق خوش آب و هوای تابستانی، منابع فراوان آبگرم، این شهر را به منطقه ای بی نظیر تبدیل کرده است.

نزدیکی به جنگل و دریا زیبایی خاصی به این شهر بخشیده است که در تابستان و تعطیلات مورد توجه گردشگران قرار می گیرد. محصولات عمده رامسر برنجو همچنین مرکبات و چای است. رامسر در غرب مازندران با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی منحصربه‌فرد یکی از مناطق برتر از نظر بوم‌گردی است و سالانه پذیرای بیش از 10 میلیون مسافر و گردشگر از داخل و خارج از کشور است.

ویژگی های روستای جواهرده

ویژگی های روستای جواهرده

روستای جواهرده در 27 کیلومتری رامسر در ارتفاعات جنوبی این شهرستان قرار دارد. ارتفاع این روستا از سطح دریا حدود 1800 متر است. روستای جواهرده در موقعیت جنوبی کوه سماموس قرار دارد و کوهنوردان برای صعود به این کوه به جواهر ده می آیند.

دسترسی به روستای جواهرده

جاده آسفالته ای که رامسر را به روستای جواهر ده متصل می کند، راهی ساده برای بسیاری از گردشگران است که به روستای جواهر ده می آیند تا از طبیعت سرسبز و کوهستانی این منطقه دیدن کنند. برای دستیابی به این مکان می توانید از شهر رامسر وارد مسیر اصلی روستای جواهرده شوید فاصله روستای جواهرده از رامسر حدودا 25 کیلومتر است که می توانید در عرض 50 دقیقه این مسیر عالی و پر از زیبایی را طی کنید.

در طول این مسیر آبشار ها و مکان های بکر و دیدنی وجود دارد که با پیچ و خم جاده جذابیت آن دو چندان می شود. . در طول این مسیر آبشار ها و مکان های بکر و دیدنی وجود دارد که با پیچ و خم جاده جذابیت آن دو چندان می شود.

جاذبه های گردشگری جواهرده

جاذبه های گردشگری جواهرده

آبشارها، آبگرم‌های گرم و سرد، پارک‌های جنگلی، غارها، چشمه‌ها، دریاچه‌ها، آثار تاریخی، صدها اقامتگاه طبیعی، پذیرایی‌ها و امکانات تفریحی به‌ویژه در کنار کوه‌ها، این منطقه را به قطب مهم گردشگری در کشور تبدیل کرده است. اقتصاد این روستا بر پایه صنایع کشاورزی، دامداری و گردشگری استوار است.

اقلیم محیطی جواهرده

جواهرده در تابستان هوای گرم و مرطوب و در زمستان هوای سرد دارد. نزدیکی به دریا و جنگل زیبایی خاصی به روستا بخشیده است. این منطقه دارای ییلاقات زیبا است و میانگین دمای سالانه آن حدود 12 درجه و میانگین بارندگی سالانه 1200 میلی متر است.

زبان مردم جواهرده

مردم بومی جواهرده با لهجه گیلکی صحبت می کنند که ریشه ای مشابه با زبان فارسی دارد. گویش گیلکی مردم جواهرده در مقایسه با گویش اصلی گیلکی به فارسی نزدیکتر است. در واقع، در شهر و روستاهای اطراف آن، مردم گویش های مختلفی دارند و همچنین از انواع نشانه های کلامی استفاده می کنند. در نقاط مختلف منطقه با شنیدن این گویش، تغییرات آوایی آن کاملاً احساس می شود.

از آنجایی که جواهرده بین دو منطقه گیلان و مازندران قرار دارد، گویش مخصوص به خود را دارد که از گویش‌های مازندرانی (طبری) به همراه گویش گیلانی (دیلمی و تالشی) تشکیل شده است و ترکیب این دو گویش گیل مازی نامیده می‌شود.

جواهرده

چشمه های آب گرم اطراف جواهرده

بخش بزرگی از شهر رامسر از چشمه های آب گرم با کاربری معدنی و درمانی بهره می برد و سالانه گردشگران و ساکنان محلی زیادی از این چشمه ها بهره مند می شوند. چشمه های آب گرم در این منطقه به چشمه های گوگردی نیز معروف هستند و در نقاطی مانند جواهرده، کتالم، سادات محله و شهر رامسر قرار دارند.

علاوه بر ویژگی های درمانی، چشم اندازهای زیبا و محیطی دیدنی را نیز در اختیار گردشگران قرار می دهند. مجموعه هتل‌های رامسر، شهرداری‌های محلی و بخش‌های خصوصی با ایجاد استخر، دوش و حمام‌های متعدد، مکان مناسبی را برای مسافران و مردم محلی فراهم کرده‌اند. در شهرهای کتالم و سادات در پنج کیلومتری جنوب شرقی شهر رامسر و چشمه های آب گرم معدنی متعددی وجود دارد که برای درمان بیماری های پوستی، روماتیسم و نورالژی و بیماری های عضلانی مفید است.

کلام آخر

در این مقاله از شمال بریم به معرفی روستای گردشگری جواهرده در استان مازندران در نزدیکی های شهر رامسر پرداختیم که هر چه از این روستای زیبا بگوییم باز کم است و کلامی برای توصیف زیباهای این مکان نمی توان آورد. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. خوشحال می شویم که نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *