شمال کجا بریم؟
0

دریاچه ویستان کجاست؟

دریاچه ویستان بره سر گیلان
بازدید 535

دریاچه ویستان کجاست؟

دریاچه ویستان بره سر یکی از جاذبه های گردشگری استان گیلان با شروع فصل بهار و حتی اواسط بهار اوج زیبایی و جذابیت این دریاچه می باشد دریاچه ویستان در منطقه حفاظت بره سر استان گیلان قرار گرفته است که در میان جنگل و بیشه زار های بره سر محصور شده است، علاقه مندان زیادی هر ساله به خصوص در فصل های بهار و پاییز به این دریاچه می آیند تا آرامش و زیبایی چشم گیر آن را تجربه کنند. زیبایی این دریاچه در فصل پاییز و بهار هر چه تمام تر می شود، در فصل بهار که با جوانه زدن گل ها و زنده شدن دوباره درختان، طبیعت از خواب زمستانی برمیخیزد و دریاچه جان تازه ای می گیرد ولی پاییز دریاچه کاملا متفاوت با بقیه فصل های سال است، برگ ریزان روی سطح دریاچه که کم کم سطح آن را می پوشاند و صدای نسیم که به صورت ملایم از میان شاخه های خشک درختان عبور می کند و طبیعت هزار رنگ دریاچه که از از هر فصلی برای بینندگان یادگاری دارد، برگ های سبز که یادگار بهار و تابستان هستند و زردی برگ ها که نشانه خود پاییز می باشد. حال شمال بریم قصد دارد شما را بیشتر با محیط جغرافیایی و این دریاچه سحر سحرانگیز آشنا کند

طبیعت دریاچه ویستان

مطالب مرتبط: بهشت های زمینی و عروس گیلان

محیط جغرافیایی دریاچه ویستان بره سر

دریاچه ویستان بره سر در شهر زیبا و گردشگری رودبار در روستای بره سر واقع شده است علاوه بر دریاچه ویستان،جاذبه های گردشگری شهر رودبار و بهترین مناطق گردشگری گیلان در مقاله های بعدی شمال بریم آماده است که می توانید مطالعه کنید. در گیلان و رودبار و منطقه های اطراف دریاچه ویستان نام های بسیاری دارد به عنوان مثال دریاچه بره سر که به دلیل قرار گرفتن دریاچه در روستای بره سر نامگذاری شده است و یا دریاچه یسان و همچنین استخر ویستان، این اسامی بیشترین و پر تکرار ترین اسم هایی بودند که برای دریاچه ویستان به کار برده می شود. در مورد خود دریاچه ویستان اگر بخواهیم اطلاعاتی داشته باشیم این که این دریاچه در حدود 4 هکتار مساحت دارد، طول دریاچه ویستان در حدود 230 متر و پهنا و عمق آن تقریبا 100 متر می باشد که البته این عمق در مرکزی ترین نقطه دریاچه ثبت شده است و با نزدیک شدن به کناره های ساحل این عمق کاهش می یابد. اگر به تصاویر سال ها قبل این دریاچه نگاه کنید متوجه خواهید شد که این دریاچه در طول زمان وسعت پیدا کرده است و دلیل آن به خاطر خاک های فرسایشی می باشد که در حوزه های اطراف دریاچه موجود هستند، این نوع خاک به دلیل تماس مستقیم با آب، رطوبت و جریان های رفت و برگشتی آب، گسسته می شوند و سبب نفوذ آب دریاچه به منفذ های ایجاد شده می شود، عمق زیاد دریاچه هم می تواند به سب همین علت باشد.

مدت زمان طولانی است که این دریاچه پدید آمده است که می توان یکی از علت های پدید آمدن آن را ارتعاشات زمین دانست از آنجایی که دریاچه ویستان در یک منطقه کوهستانی واقع است، ارتعاشات زمین و زمین لرزه هایی که در خط گسل گیلان و رودبار رخ می دهد تاثیر بسیار زیادی بر روی پدید آمدن این دریاچه داشته است. همان طور که در ابتدای مقاله نوشته شده است دریاچه ویستان بره سر در میان کوه های تیز با ارتفاع زیاد واقع شده است به همین علت اگر از دید زمین شناسی به این دریاچه نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که این دریاچه نتیجه گسستن دو کوه از هم بود که در نتیجه آن یک دره پدید آمده است که در سال ها به دلیل خاک ناهموار و قابل فرسایش به شکل یک گودال میان کوه ها درآمده است. همچنین آب این دریاچه از طریق چشمه های جوشان که بعضی از آنها فصلی و بعضی دائمی می باشند تامین می شود که در طول سال چشمه دائمی تقریبا جریان آب دریاچه ویستان را تأمین می کند. از نظر پوشش گیاهی دریاچه بسیار غنی می باشد که پیرامون دریاچه را کلاً در بر گرفته است، پوشش جانوری نیز در اطراف حوزه دریاچه یافت می شود ولی اندک است. آب و هوای دریاچه مرطوب و کوهستانی است و مسافران و گردشگرانی که به این دریاچه سفر می کنند لباس و وسایل لازم  برای هوای سرد را باید همراه خود داشته باشند.

پاییز دریاچه ویستان

مطالب مرتبط: آشنایی با دریاچه ولشت

مسیر های منتهی به دریاچه ویستان بره سر

مسیر های متعددی برای رسیدن به دریاچه ویستان موجود است به عنوان مثال مسیر هایی که می توان بدون وسیله نقلیه  طی نمود البته نکته ای که هست اینکه نه کل مسیر بلکه قسمتی از مسیر را و بقیه مسیر را می توان با ماشین طی نمود و یا مسیرهای کوهنوردی که علاقه مندان به پیاده روی و کوهنوردی در هنگام سفر به این دریاچه از این مسیر استفاده می کنند و خیلی مسیر های دیگر که علاقه مندان به طبیعت می توانند استفاده کنند. حال در این مقاله قصد داریم به معرفی مسیر هایی بپردازیم که به وسیله ماشین می توان آن را طی نمود و به دریاچه ویستان رسید. به عنوان اولین مسیر برای مسافرانی که قصد دارند از تهران به دریاچه ویستان سفر کنند می توان به این مسیر اشاره کرد. ابتدای مسیر از اتوبان قزوین – رشت شروع می شود که در ادامه مسیر بعد از رسیدن به شهر لوشان که یکی از شهر های رودبار است باید به سمت روستای داماش تغییر مسیر دهند که روستای داماش درست در بین اتوبان قزوین – رشت و شهر لوشان قرار دارد بعد از اینکه روستای داماش را رد کردند تا خود بره سر تقریبا 7 کیلومتر مسیر باقی مانده که بعد از رسیدن به بره سر با پیمودن یک مسیر انحرافی از جاده در حدود 1 الی 1.5 کیلومتر به دریاچه ویستان می رسند. مسیری که ذکر شد شامل جاده پر پیچ و خم است و کلاً 3 الی 4 ساعت زمان باید برای طی این مسیر در نظر گرفت مسیر بعدی که برای رسیدن به دریاچه ویستان موجود است باز از اتوبان قزوین – رشت شروع می شود با این تفاوت که مسافران باید در حوزه توتکابن از یک مسیر فرعی تغییر جهت داده واز خود توتکابن به سمت جنوب به مسیر خود ادامه دهند پس از طی مسیری در حدود 30 کیلومتر که از دامنه های البرز گذر می کند و در مسیر از شالیزارها و مزارع وسیعی خواهند گذشت، گردشگران به بره سر می رسند و بعد از بره سر مسیری در حدود 2 کیلومتر را طی می کنند تا به دریاچه ویستان بره سر برسند.

دریاچه ویستان بره سر

مطالب مرتبط: راهنمای گردشگری استان گیلان

کلام آخر

دریاچه ویستان بره سر یکی از قطب ها و جاذبه های گردشگری رودبار و گیلان محسوب می شود که سالانه میزبان مسافران و گردشگران زیادی از سراسر ایران به این دریاچه سفر می کنند. طبیعت زیبا و دلنشین این دریاچه در کنار آب وهوای شرجی آن به خصوص در فصل های بهار و پاییز و حتی اواسط اسفند ماه بر زیبایی هرچه تمام تر این دریاچه می افزاید. در آخر اگر محتویات این مقاله برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید

 

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *