شمال کجا بریم؟
0

دریاچه الندان کجاست؟

دریاچه الندان
بازدید 935

یکی از جذاب ترین مکان های استان مازندران برای بازدید در کیسار بی شک دریاچه الندان است. استان مازندران دارای جاذبه های طبیعی زیادی است ولی بعضی از آنها بیشتر از بقیه خودنمایی میکنند. دریاچه الندان یکی از این مکان هاست. نام این دریاچه در زبان محلی به معنی آب بندان پله ازنی است که یکی از زیباترین و شگفت انگیزترین دریاچه های ایران به شمار می آید و نمونه آن را در کمتر جایی می توان یافت. دریاچه الندان یک دریاچه ی تاریخی به شمار می رود طبق گفته متخصصان قدمت این دریاچه به دوره کوارتزی برمیگرد یعنی حدود 2.5 میلیون سال پیش. این دریاچه به دلیل قدمت زیادی که دار در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است. چون این دریاچه صرفا از بارش های فصلی و غیر فصلی تامین میشود و هیچ رودخانه ای به ان می ریزد در فصول و زمان های مختلف سال دچار تغییر مساحت میشود. مساحت این دریاچه از 17 هکتار تا 30 هکتار نسبت به میزان بارندگی و زمان های مختلف سال میتواند متغیر باشد. همین دریاچه به تنهایی آب مورد نیاز شالیزار های اطراف خود را به خوبی تامین میکند. این دریاچه در مجاورت خود یک جنگل نیز به همین نام داراست که زیبایی دریاچه الندن را دوچندان کرده است. امروز با ما در شمال بریم همراه باشید تا شما را با هر آنچه که باید قبل سفر به این مکان بدانید را در اختیار شما بگذاریم.

آشنایی با دریاچه الندان

دریاچه الندان

دریاچه الندان یکی از بزرگترین دریاچه های بزرگترین و زیباترین دریاچه های ناحیه شمالی ایران به حساب می اید . که به دلیل زیبایی و جاذبه هایی که در طبیعت خود دارد سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود جلب میکند.این دریاچه در قلب جنگل های هیرکانی قرار دارد و مانند بقیه مناظر دیگر این جنگل از زیبایی های بی بدیل این جنگل بهره مند شده است. همانطور که گفته شد این دریاچه علاوه بر زیبایی های طبیعی که دراوست دارای ارزش تاریخی هم میباشد و یکی از قدیمی ترین دریاچه های ایران است که متعلق به دوره ی کوارتزی میباشد. به دلیل اینکه جنس خاک این دریاچه نفوذ ناپذیر است. و شیب زمین های اطراف این دریاچه نسبت به آن باعث میشود آب نزولات آسمانی در آن جمع شود و این دریاچه را تشکیل دهد. علت اینکه به این دریاچه ای بند میگویند این است که هرچه مقدار بارش ها در آن زیاد باشد آب بیشتری در آن جمع میشود و مساحت آن افزایش می یابد و می تواند از 17 تا دو برابر آن افزایش یابد. و به همین علت جمع شدن آب در این مکان به آن آب بندان گفته میشود. دریاچه الندان شهر کیاسر در مجاورت روستای ازنی که جزو توابع چهاردانگه ساری میباشد. این جاذبه طبیعی استان مازندران در سال 94 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

مطالب مرتبط:آشنایی با کهن ترین زیست بوم ایران، جنگل های هیرکانی

الندان

دسترسی به دریاچه الندان

برای رسیدن به دریاچه الندان که در نزدیکی روستای ازنی در قسمت جنوبی شهر ساری قرار دارد. باید به سمت ساری حرکت کنید و پرسش از اینکه 60 کیلومتر ساری را پشت سر گذاشتید باید به سمت کیاسر حرکت کنید که دریاچه در 20 کیلومتری شهر کیاسر قرار دارد. پس از مشاهده پمپ بنزین در جاده منتهی به کیاسر با تابلوی الندان روبرو خواهید شد. با ورود به این جاده وارد دهستان چهاردانگه وارد خواهید شد و باید تا روستای ازنی حدود 7 کیلومتر روی مسیر آسفالت طی کنید ولی پس از آن باید از روستای ازنی تا آب بندان را در مسیر خاکی طی کنید که این فاصله حدود 1.5 کیلومتر طول دارد تا به دریاچه زیبای الندان برسید.

مطالب مرتبط: آشنایی با مسیر های دسترسی به استان مازندران

دیدنی‌های دریاچه الندان

دریاچه الندان

اگر بخواهیم یک لیست بلند بالا از لیست دیدنی های شگفت انگیز استان مازندران درست کنیم قطعا دریاچه الندان بالای این لیست قرار میگیرد.این دریاچه به دلیل خاک نفوذ ناپذیری که دارد با اینکه تنها راه تغذیه ان از طریق بارش ها ست ولی در فصل تابستان نیز دارای جلوه زیبایی است.  دریاچه الندان یک دریاچه ی آب شیرین محسوب میشود این دریاچه از پوشش گیاهی مناسبی برخوردار است و گیاهان مختلفی اطراف ان می رویند. گیاهانی که بعضا دارای خواص دارویی هستند و از این گیاهان در طب سنتی و دارویی استفاده میشود. در این منطقه گل هایی مانند بنفشه و پیازچه وحشی نیز رشد میکنند. اگر در فصل پاییز بخواهید به این دریاچه سفر کنید با جشنوار رنگ ها روبرو خواهید شد. درختان و درختچه های ازگیل و تلکا ولم که در مجاورت این دریا چه رشد کرده اند و جلوه زیبایی به این دریاچه اعطا کرده اند

اینجا میتوانیدبهترین مکان های دیدنی شمال را بشناسید!

حرف آخر

همه ی مکان و محیط های طبیعی که به آن سفر می کنیم دارای ارزش بسیار بالایی هستند. ولی برخی مکان ها ماند دریاچه النان که علاوه بر همه ارزش ها دارای ارزش تاریخی نیز هستند نیازمند مراقبت و حفاظت دو چندن هستند آثاری که به طور رسمی در فهرست آثار ملی ثبت شده اند البته که هم جاذبه های طبیعی که در سراسر کشورمان به تعدد وجود دارد میراث غیر قابل جایگزینی ما به شمار میرود. پس باید ما نیز تلاشمان را برای حفظ این آثار برای آیندگان را دو چندان کنیم. بهتر است وقتی به این اماکن سفر کنیم سعی کنیم هیچ تغییری در محیط طبیعی آن ایجاد نکنیم و به آن صدمه نرسانیم. مراقب آتش هایی که روشن میکنیم باشیم تا دچار دفع آتش سوزی نشود. و از ریختن زباله و پسماند در این مکان ها خودداری کنیم. و همیشه کیسه زیاله به همراه داشته باشیم تا زبالخه ها و پسماند های تولید شده توسط خودمان یا حتی دیکران را جمه اوری کنیم و با خود برگردانیم. شما هم اگر تجربه سفر به این مکان یا نقاط دیگر را دارید با مادر قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *