استان گلستان با جاذبه های طبیعی بی نظیرش اینبار باز هم تیتر مقاله سایت شمال بریم شد. استان گلستان که با قرار گرفتن در نوار سبز شمالی کشور از استان های شمالی کشور محسوب می شود، گلستان با مساحتی در حدود 20 هزار کیلومتر مربع از سمت شمال غربی با دریای خزر و از غرب با استان مازندران همسایگی دارد. دارا بودن پوشش های جنگلی که قسمتی از آن باقی مانده میراث طبیعی جنگل های هیرکانی می باشد، سبب شده است که شرایط زیست محیطی و آب و هوایی در این استان در شرایط مطلوبی قرار داشته باشد.
البته تنوع شرایط آب و هوایی از شرق به غرب تغییر می کند و با نزدیکتر شدن به سواحل دریای خزر، شرایط جوی کمی به حالت گرم و شرجی تغییر پیدا می کند ولی بیش از اندازه حس نمی شود فقط در برخی فصل های گرم سال به مدت 2 الی 3 هفته که سایر فصل ها شرایط ایده آلی دارد. مرکز شهر این استان یعنی شهر گرگان به دلیل قدمت زیاد و جاذبه های تاریخی که دارا است هر ساله میزبان گردشگران زیادی است که برای مشاهده و بازدید از یافته های تاریخی که مربوط به سده دوم می باشد، به این منطقه سفر می کنند.
شاید بیشتر افراد شمال را فقط به خاطر کوه، جنگل و دشت بشناسند ولی علاوه بر جاذبه های طبیعی و زیستی، برخی ویژگی های دیگری نیز دارند که می توانند در نوع خودشان بسیار حائز اهمیت باشند، نه تنها استان گلستان بلکه تمام استان های نوار شمالی کشور از جمله گیلان، مازندران که هر یک برای خودشان جایگاه ویژه ای دارند. جاذبه های تاریخی مازندران و گلستان که قدمت آنها به چندین هزار سال قبل برمی گردد، از دیرباز مورد توجه باستان شناسان و تاریخ دانان بوده است.
در این مقاله از سایت شمال بریم قصد داریم به بررسی و معرفی یکی از جاذبه های گردشگری گلستان یعنی شهر رامیان بپردازیم. شاید در نگاه اول با خود به این فکر کنید که جاذبه گردشگری یک شهر چقدر می تواند باشد؟ ولی معرفی تنها در مورد خود شهر نیست بلکه در مورد جاذبه های گردشگری و طبیعی است که در پیرامون این شهر واقع شده است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین جاذبه های رامیان آشنا شویم.
شهر رامیان
رامیان از توابع بخش مرکزی استان گلستان با وسعت 780 کیلومتر مربع از جمله شهرهای بزرگ این منطقه می باشد. جمعیت این شهر در آخرین سرشماری که در سال 1385 برگزار شد در حدود 12 هزار نفر بود و تا به امروز ما شاهد رشد و گسترش شهر هستیم که نشان از افزایش جمعیت شهر می دهد. فاصله این شهر از مرکز استان در حدود 80 کیلومتر است که فاصله چندان زیادی نیست و مسافران و گردشگران از مسیرهایی که در ادامه خواهیم گفت می توانند با صرف کمترین زمان ممکن خود را رامیان برسانند.
بیش از 90 درصد این منطقه به زبان ترکی حرف می زنند و در کنار ترکی، به زبان فارسی نیز صحبت می کنند. زبان ترکی در این منطقه به دلیل ریشه تاریخی رامیان است که با ترک های قزلباش مشترک می باشد. تاریخ غنی این منطقه که در طول سال ها پادشاهان و حکومت های زیادی را به خود دیده است و شما با نگاه به هر جاذبه شهر متوجه تاریخ با شکوه و با عظمت پشت آن خواهید شد.
شهر رامیان در خود گلستان نیز محبوب است و به دلیل چادرشب بافی که از سوغاتی ها و محصولات مهم رامیان می باشد، محبوبیت خاصی دارد، همچنین به خاطر قرار گیری در میان کوه های پوشیده شده از بافت جنگلی و مراتع سرسبز از آب و هوای بسیار مطلوبی برخوردار است که مردم خود گلستان در فصل های مناسب برای استفاده و تجربه کردن این حس و حال خوب، به رامیان سفر می کنند.
مسیر های دسترسی به رامیان
به دلیل قرار گیری رامیان در توابع مرکزی استان گلستان، مسیرهای دسترسی به این شهر خیلی مشخص و ساده می باشد. همان طور که گفته شده فاصله این شهر از مرکز استان 80 کیلومتر است و شما برای رفتن به این شهر از مبدا تهران باید ابتدا خود را از طریق مسیر ساری به گرگان برسانید. بعد از رسیدن به گرگان از اتوبان اصلی شهر تابلویی در 3 کیلومتری گرگان نصب شده است که مسیر رامیان را مشخص می کند، اگر این مسیر را دنبال کنید منتهی می شود به میدان اصلی شهر رامیان.
مطالب مرتبط : آشنایی با مسیر های دسترسی به مازندران
جاذبه های گردشگری رامیان
شهر رامیان به دلیل طبیعت بی نظیر و همچنین جغرافیایی که در دل آن واقع شده است و همچنین تاریخچه قدمت دار آن از جاذبه های گردشگری فراوانی برخوردار است که در ادامه به برخی از محبوب ترین آنها می پردازیم.
آبشار شیر آباد
از جمله آبشارهای زیبای استان گلستان و شمال کشور که به هفت آبشار شیر آباد نیز می شناسند. با سفر به این منطقه می توانید از منظره جنگلی همراه با جریان آب در زیر پای خود بهترین تجربه را کسب کنید. آدرس آبشار شیر آباد بدین صورت است که در 60 کیلومتری شرق گرگان و در پارک جنگلی شیرآباد واقع شده است. پارک جنگلی شیرآباد از توابع شهرستان علی آباد کتول می باشد که می توانید سر راه از این شهرستان نیز دیدن کنید.
روستای پاقلعه
از دیگر موقعیت های بسیار خوب که در 15 کیلومتری جنوب غربی رامیان واقع شده است. روستای پاقلعه را می توان به عنوان یکی از تاریخی ترین روستاهای استان گلستان دانست، اگر به این روستا سفر کنید خودتان خواهید دید که بافت قدیمی و کلاسیک روستا با تمام زیبایی هایش هنوز توسط مردم حفظ شده است و در نوع خودش بی نظیر می باشد. علاوه بر زیبایی های خود روستا می توانید از چشمه ها و آبشارهای فصلی که در دره های اطراف روستا واقع شده است دیدن کنید. همچنین می توانید از جنگل های سوزنی با بافت درختی بسیار متراکم خود نیز دیدن کنید.
مطالب مرتبط : جاذبه های روستای لاویح
آبشار پشمکی رامیان
آبشاری 8 متری که از میان صخره های غول آسا می جوشد و مسیر خود را دل جنگل های روستای پاقلعه طی می کند. این آبشار که در 14 کیلومتری جنوب روستای رامیان واقع شده است به دلیل نزدیکی با روستای پاقلعه هرساله میزبان طبیعت گردان و کوهنوردان زیادی از سراسر ایران است.
مطالب مرتبط : آبشار کبوال کجاست؟
غار شیرآباد
غار شیرآباد از دیگر جاهای بخصوص اطراف شهر رامیان است که در شهرستان خان ببین قرار دارد. غار شیرآباد در 20 کیلومتری شهرستان شیرآباد و در بخش شرقی آن واقع شده است. از دل این غار چشمه ای با جریان آب ملایم در حال جوشیدن است که انتهای آن به رودخانه و آبشارهای شیرآباد ختم می شود.
کلام آخر
شهر رامیان با قرارگیری در یک موقعیت بسیار مناسب به تمام جاذبه های طبیعی اطراف خود دسترسی سریع دارد. حضور گردشگران بیش از پیش باعث شده است در این شهر امکانات زیادی از اقامتگاه ها و رستوران های زنجیره ای تشکیل شود. در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.
نظرات کاربران