شمال کجا بریم؟
0

بهترین ماهی های شمال کدامند؟

بازدید 1799

دریای خزر بزرگترین دریاچه دنیا، که در موقعیت شمالی ایران و جنوبی روسیه قرار گرفته است. بی شک شمالی ها بهترین غذا های دریایی را در میان ایرانیان، به دلیل داشتن دریای خزر، می پزند و از مهمانان خود پذیرایی می کنند. دریای خزر، منبع عظیمی از ارزشمند ترین ماهی ها را دارد و ناراحت کننده است که از لذت چشیدن این غذا های دریایی در هنگام سفر به شمال ایران، بی بهره بمانید. با ما در این مقاله از وب سایت شمال بریم همراه باشید تا لذیذ ترین و بهترین ماهی های دریای خزر را خدمتتان عرض کنیم.

انواع ماهی های لذیذ دریای خزر

دریای خزر، یکی از غنی ترین و جزو بزرگترین دریاچه جهان است که منبع بسیاری از ماهی های کمیاب و مهم است. دریای خزر به ماهی سفید و اوزون برون بسیار معروف است، که در رشت و لنگرود می توان به راحتی پیدا کرد. به طور کلی 120 گونه متنوع، ماهی در دریای خزر تا به حال کشف شده است که از جمله آن ها ماهی های خاویار، سوف، ماش و فیل ماهی و … خواهد بود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا چند نوع از لذیذ ترین ماهی های شمال را برایتان تعریف کنیم.

ماهی سفید کولی، معروف ترین آبزی شمال

یکی از معروف ترین و لذیذترین ماهی های دریای خزر و منطقه شمال ایران ماهی سفید کولی است، با بدنی کشیده و خال های بزرگ سفید، گوشت این ماهی بسیار لذیذ، لطیف و سفید است. به دلیل داشتن خار های زیاد و ریز استخوانی خوردن این ماهی بسیار دشوار است ولی میتوانید این ماهی را در آب یا بخار پخته و یا حتی آن را به طور کبابی طبخ دهید.

ماهی سوف شمال

ماهی سوف شمال، یکی از لذیذ ترین و پرطرفدار ترین نوع ماهی است، بدون تیغ استخوانی،گوشت نرم، لطیف و کم چرب که پر فروش ترین ماهی در شمال به حساب می آید. این ماهی از لحاظ ظاهری، ماهی کشیده با حدود یک متر طول بلندی است. این ماهی با پولک های ریز نقره ای مایل به رنگ سبز است که متناسب با سن ماهی در حال تغییر است. ماهی سوف شمالی، ارزش غذایی بالایی دارد که با طعم دار کردن بهتر و اصولی تر، می توان با هر روش پختی، لذیذ ترین غذای دریایی را چشید.

 

اردک ماهی، ماهی گوشت خوار دریای خزر

اردک ماهی یکی از ماهی های گوشت خوار دریایی است، که به دلیل خوردن ماهی های کوچکتر، در میان مردم محبوبیت چندانی ندارد.این ماهی به دلیل شکارچی بودن، دهان بزرگ با دندان ها تیز شکاری و جثه بزرگ با پولک های ریز خاکستری که ایمن بدن ماهی را بالا می برد. این ماهی، با طعم خاصی که دارد در میان افراد کم و خاصی محبوب است که با تمامی روش ها اعم از؛ آب پز، بخارپز، کبابی و سرخ کردنی می شود پخت و از طعم آن لذت برد.

اوزون برون، لذیذترین ماهی بدون استخوان شمالی

ازون برون، یکی دیگر از ماهی های شمالی است که به دلیل داشتن خاویار، صید می شود. البته گوشت این ماهی سفید، منسجم و بسیار لذیذ است. این نوع ماهی با خاویار هایش، مواد مغذی و مورد نیاز بدن را تامین می کند. این مواد مغذی حاصل از ماهی ازون برون و خاویار ها، از بیماری هایی مانند؛ کمبود آهن، سرطان، سکته و… جلوگیری می کند. اگر بخواهید این ماهی را تغذیه کنید، بهتر است اول آن را به خوبی طعم دار کنید و سپس به صورت کبابی بپزید و طعم واقعی و لذیذ این ماهی را بچشید.

ماهی با فرمی متفاوت به نام کپور

کپور که ماهی دوکی شکل و پهنی است. این ماهی در مرداب های کناره دریای خزر زندگی می کند و در همان منطقه نیز صید می شود. بیشترین طول ای ماهی، نهایتا به یک متر می رسد و سرتاسر آن را پولک های درشت زرد رنگ پوشش می دهد. این ماهی معایبی مانند بوی بد  و کثیفی دارد که قبل از پخت آن باید به خوبی تمیز و پاک شود، تا بوی بد آن کامل گرفته شود. این ماهی گوشت مناسب دارد اما به دلیل بوی بد آن کمتر کسی حاضر به پخت آن است. این نکته فراموش نشود که قبل از پخت این ماهی، حتما آن را با موارد مختلف طعم دار کنید.

کفال، ماهی مخصوص سبزی پلو

این ماهی را همگی به خوبی می شناسید چون معمولا در عید، با این ماهی ها غذا های لذیذ مانند سبزی پلو و ماهی می پزند. غیر ممکن است این غذا در مهمانی های عید، از خانه ها غافل بماند، به در خانه هر مادر بزرگ و بزرگتری که می روید این بوی لذیذ سبزی پلو را می توانید استشمام کنید. بدن استوانه ای این ماهی طول زیادی دارد که با فلس هایی درشت پوشیده شده اند. مصرف مناسب ماهی کفال می تواند از بیماری هایی مانند؛ سرطان، آلزایمر، افسردگی، کم خوابی و بیماری های قلبی و… جلوگیری کند.

معروف ترین ماهی، قزل آلا شمال

این ماهی را بسیاری از افراد می شناسند و حتما هر کدام یک بار طعم قزل آلا را چشیده اند. این ماهی جزوی از خوش طعم ترین ماهی های شمال است، در دو نوع خال قرمز و رنگین کمانی وجود دارد که هر دو طعم بسیار لذیذی دارند و سرشار از پروتئین ها و مواد مغذی ای است که برای بدن کاملا مفید و ضروری است. این ماهی تیغ های نسبتا زیادی دارد که این مشکل، بسیار دشوار نیست و می توان با برش دادن ماهی ها تیغ ها و استخوان ها را از بدن ماهی به راحتی جدا کرد. همچنین قبل از پخت اگر با نمک، فلفل و لیمو طعم دار شود طعم بسیار لذیذ و لذت بخشی را می دهد.

ماهی سالمون یا آزاد شمال

ماهی آزاد که به نام سالمون شناخته می شود یکی از معروف ترین ماهی های شمال ایران و یا حتی دنیا شناخته می شود. گوشت این ماهی متناسب با رنگی که دارد، سفید یا نارنجی است و معمولا بهترین ماهی برای کباب کردن در شمال است. این ماهی سرشار از امگا 3 است که برای بدن بسیار خوب و ضروری است. پوست ماهی سالمون از پولک های سفید و خال های ریزی پوشیده شده است.

خوشمزه ترین ماهی شمال

در آخر شاید برای شما سوال پیش بیاید که کدام یک از ماهی های شمال از همه خوش طعم تر و لذیذتر است، که با توجه به موارد بالا تمامی ماهی های شمال بسیار لذیذ و خوشمزه است. پس پاسخ به این سوال کاملا سلیقه ای بوده که هر فرد با چه نوع طبع غذایی، ماهی ها را می پسندند. اما از نظر بیشتر مردم گیلان و شمال ایران لذیذ ترین و خوش طعم ترین ، ماهی سفید است که بسیار مرغوب و اگر تازه باشد و خوب پخت شود بسیار لذیذ می شود.

سخن آخر …

ماهی های شمال، راه گریزی به سوی سلامتی و سرزندگی است که در این مقاله سعی داشتیم تا شما را برای چشیدن یک طعم خوب و لذیذ یاری دهیم.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *