
سید پیر قطب الدین صفوی از عارفان و شاعران برجسته صوفی بود که در قرن سیزدهم می زیست. وی از شاگردان شیخ صفی الدین اردبیلی، مؤسس سلسله تصوف صفوی بود. سید پیر قطب الدین صفوی را یکی از مهم ترین شخصیت های تاریخ صفویه می دانند و آرامگاه وی در آستارا استان گیلان زیارتگاه بسیاری از صوفیان است.
تاریخچه سید پیر قطب الدین
پیر قطب الدین صفوی در اوایل قرن سیزدهم در شهر اردبیل در ایران امروزی به دنیا آمد. او از نوادگان مستقیم امام موسی کاظم، امام هفتم شیعیان بود، و به همین دلیل سید یا از اعضای خاندان حضرت محمد (ص) به حساب می آمد.
سید پیر قطب الدین صفوی در جوانی شاگرد شیخ صفی الدین اردبیلی، بنیانگذار سلسله تصوف صفوی شد. وی از شاگردان فداکار شیخ صفی الدین بود و پس از وفات وی، سید پیر قطب الدین صفوی به رهبری فرقه صفوی رسید.
پیر قطب الدین به خاطر شعر و آموزه هایش در زمینه تصوف شهرت داشت. او اشعار بسیاری را به زبان فارسی سروده است و شعرهای او امروزه نیز مورد تحسین بسیاری از صوفیان است. آموزه های او در مورد تصوف بر اهمیت عشق، فروتنی و فداکاری در برابر خدا تأکید داشت.
سید پیر قطب الدین صفوی در اوایل قرن چهاردهم درگذشت و آرامگاه او در آستارا استان گیلان زیارتگاه بسیاری از صوفیان شد.
دسترسی به آرامگاه
آرامگاه سید در آستارا
آرامگاه سید پیر قطب الدین صفوی در شهرستان آستارا در استان گیلان در شمال ایران قرار دارد. بقعه بنایی ساده است که از سنگ و آجر ساخته شده و با کاشی های آبی رنگ و خوشنویسی تزئین شده است.
موقعبت مکانی آرامگاه
دور تا دور آرامگاه را صحن پوشانده است که در سایه درختان قرار دارد و تعدادی قبور دیگر عارفان و علمای صوفی در آن قرار دارد. حیاط مکانی آرام و آرام است و بازدیدکنندگان زیادی برای نشستن و مراقبه به اینجا می آیند.
در داخل بقعه تابوتخانه ای وجود دارد که گفته می شود بقایای سید پیر قطب الدین صفوی در آن وجود دارد. تابوت با پارچه ای سبز پوشیده شده است که رنگ سنتی مقبره های صوفیانه است.
مقبره سید پیر قطب الدین صفوی زیارتگاه بسیاری از صوفیان است که برای ادای احترام و تبرک به اینجا می آیند. این آرامگاه بهویژه در مراسم سالگرد مرگ سید پیر قطبالدین صفوی که با موسیقی، شعر و دیگر آیینهای صوفیانه برگزار میشود، شلوغ است.
کلام آخر
ما در این مقاله از شمال بریم به معرفی سید پیر قطب الدین صفوی از عارفان و شاعران برجسته صوفی اشاره کردیم، که نقش مهمی در تاریخ سلسله تصوف صفوی ایفا کرد. آموزه های او در مورد تصوف بر اهمیت عشق، تواضع و فداکاری در برابر خدا تأکید می کرد و شعرهای او امروزه نیز مورد تحسین بسیاری از صوفیان است.

نظرات کاربران